ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

29/07/2016 14:24:44
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Participassió. Comencem de nou

participassio

Aquest informe presenta els resultats de la primera fase del procés participatiu de la transformació del model de participació ciutadana de l'Ajuntament de Sant Boi, que ha estat realitzada durant els mesos de maig, juny i juliol del 2016.

Document 1a Fase descarregar document


Sant Boi vol avançar cap a un nou model de participació ciutadana


Amb l'eslògan "Participassió. Comencem de nou" l'Ajuntament convida la ciutadania a implicar-se en la construcció col·lectiva de la ciutat

La ciutadania demana cada cop més noves maneres de relacionar-se amb els seus governs i reclama ser part activa en la resolució dels problemes i en la millora social.
El govern municipal, atent a aquesta necessitat i amb l'aval d'una reconeguda trajectòria en l'impuls de la participació ciutadana, vol donar un nou pas redefinint l'actual model de participació.
I, òbviament, ho farà comptant amb la participació de la ciutadania a través de diferents fórmules.Formes de participar

participassio
  • - Una d'elles seran les converses ciutadanes. Seran espais informals, en petit grup, on tothom tindrà l'oportunitat d'expressar de quina manera li agradaria prendre part en els assumptes col·lectius de la ciutat.
    Les persones que vulguin participar en aquestes converses ho poden sol·licitar a través d'aquests formularis:


  • - El procés també tindrà visibilitat al carrer, recollint l'opinió dels veïns i veïnes a les places i espais dels diferents barris i en els principals esdeveniments públics.
  • participassio
  • - També es comptarà amb l'opinió de les entitats i es realitzarà una revisió dels actuals òrgans de participació per fer-los més oberts, flexibles i útils.
  • participassio

Segona fase

En una segona fase, es constituiran grups de treball amb les persones participants, que acabaran de definir un nou model i un nou reglament de participació ciutadana.

El Pla de govern 2015-19 de l'Ajuntament de Sant Boi planteja com a repte "que la ciutadania tingui més implicació i protagonisme en la transformació col·lectiva de la ciutat".
L'existència des de l'inici del mandat d'una regidoria de "Noves formes de participació" expressa la voluntat del Govern Municipal de continuar innovant en les polítiques de participació ciutadana.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades