Sant Boi gaudeix de la festa de la Carxofada
La festa popular i gastronòmica de la Carxofada s'ha celebrat el diumenge 24 de març amb la 'flor d'hivern' del camp santboià com a gran protagonista.
Per cuinar el menú enguany s'han fet servir 1.700 kg de carxofa
Amb totes aquestes carxofes s'han cuinat i servit àpats per a 1.600 comensals (en total, 8.000 'tapes').
Aquests eren els plats:
- Biquini de carxofa i pernil amb formatge cheddar
- Botifarra de carxofa amb pa de llardons
- Fideuà de carxofa i sípia amb allioli
- Xamfaina amb parmentier d'ou fregit
- Pastisset santboià de carxofa
Un símbol de la ciutat
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha valorat que aquesta festa tradicional duri ja vint anys i ha recordat la vinculació de la carxofa amb l'alimentació saludable, la restauració de qualitat i l'agricultura de proximitat i de km.0.
Durant la Carxofada, la Cooperativa Agrària Santboiana ha venut al seu estand 1.000 kg de carxofes.
El Mes de la Carxofa
La Carxofada és l'activitat principal del Mes de la Carxofa a Sant Boi, que al llarg del mes també ha ofert els CarxoMenús (menús gastronòmics a 19 establiments de la ciutat) i la CarxoTapa (tapa+beguda a 11 establiments), els vermouts musicals del CarxoSound i les activitats infantils CarxoKids.
Qui ho organitza?
L'organització del Mes de la Carxofa i la Carxofada és a càrrec de l'Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana, el col·lectiu de restauradors Degusta Sant Boi i l'associació Sant Boi Comerç