Nou servei de préstec gratuït de desfibril·ladors a les entitats
L'Ajuntament de Sant Boi, ciutat cardioprotegida, ha posat en marxa un nou servei per evitar morts sobtades per aturada cardíaca a Sant Boi.
Préstec gratuït a les entitats
Es tracta del servei de préstec gratuït de desfibriladors externs automàtics (DEA). S'adreça a les entitats de ciutat que organitzen actes públics i que poden necessitar aquests dispositius per garantir que estiguin cardioprotegits.

El préstec gratuït de desfibril·ladors a les entitats és una nova acció del projecte 'Sant Boi, Ciutat Cardioprotegida'.
Sant Boi, Ciutat Cardioprotegida
Aquest projecte facilita la ràpida intervenció en casos d'aturada cardiaca que pugui patir la ciutadania al municipi fora d'un entorn hospitalari, amb l'objectiu de reduir la mortalitat per mort sobtada.
L'Ajuntament ha instal·lat desfibriladors en edificis públics, equipaments i altres punts estratègics de la ciutat, que ha esdevingut així un entorn cardioprotegit.
Sant Boi té 1 desfibril·lador per cada 1.000 habitants
La Societat Espanyola de Medicina recomana 1 per cada 5.000 habitants com a mínim
Dintre del projecte Sant Boi, Ciutat Cardioprotegida, l'Ajuntament també ha proporcionat formació gratuïta a diferents col·lectius per aprendre a fer servir els aparells. Membres de més d'una vintena d'entitats del municipi han assistit fins ara a les accions formatives organitzades.
En l'actualitat, Sant Boi compta amb 81 aparells de desfibril·lació, entre públics i privats. L'Ajuntament disposa de 24 als equipaments municipals i 3 a l'espai públic.
Nous desfibril·ladors als equipaments
Durant el mes de juliol, se n'instal·laran cinc més a:
- La Masia (exterior)
- Palau de Marianao (exterior)
- Masia Torre de la Vila (exterior)
- Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (exterior)
- Can Jordana (interior)
1 per cada 1000 habitants
Amb això, Sant Boi comptarà amb 1 desfibrilador per cada 1.030 habitants. Són 5 vegades més que la quantitat recomanada per la Societat Espanyola de Medicina i Seguretat del Treball (1 DEA per cada 5.000 habitants).
Els desfibril·ladors estan a disposició de la plantilla municipal, de les escoles i els instituts i, a partir d'ara, també de les entitats ciutadanes.