Altaveu Frontera 2025

Música amb caràcter, autèntica, valenta
L’Altaveu Frontera és el concurs d’artistes i bandes joves i emergents de Catalunya, València, Balears i Aragó. Des del 1991, ha estat una gran oportunitat per grups nous, sent una plataforma referent de les noves iniciatives relacionades amb la música i el panorama musical català.
Grups com Joia, Sidonie, Manos de Topo, Love of Lesbian o D’Callaos, van ser els escollits per actuar dins el marc del Festival Altaveu quan iniciaven els seus projectes musicals.
L’Altaveu Frontera vol obrir la seva programació a un ampli ventall de gèneres musicals. Busquem rebre tota mena de propostes: pop, rock, hip-hop, blues, música alternativa, flamenc, cançó, música tradicional, world music, entre d’altres.
- Els dos projectes musicals seleccionats obriran el dia 12 i el 13 de setembre l’escenari dels Jardins de l’Ateneu.
Mapache Gris - Divendres 12 de setembre
Indie-pop / post-punk / new wave. Rubí.
Mapache Gris és la banda imaginària del productor i excantautor Roger Margarit, creada com una fugida cap endavant durant la pandèmia. Amb l’ajuda del productor Víctor Valiente (Sidonie, Standstill...) i músics com Nil Bribian i Esteve Martínez, el projecte pren forma amb el seu primer EP, PETAZETAS Parte 1, on s’hi barregen la música urbana, el k-pop, el post-punk i la new wave amb una ironia perspicaç i una mirada lúcida sobre la soledat, la salut mental i la resistència emocional.
Amb temes com Martes o Cada día más, i una versió recent del tema Taquicardia de Vainica Doble, Mapache Gris construeix un llenguatge musical propi que reflecteix la valentia d’una generació que ha rebut per totes bandes però que es manté en peu i sense por.
- Divendres 12 de setembre a les 18.30h

Koré - Dissabte 13 de setembre
Punk-Rock Alternatiu. Sant Cugat del Vallés
Koré neix amb la voluntat de crear un espai sonor alternatiu dins l’escena musical catalana, trencant l’hegemonia sonora actual. Beu de referents britànics dels anys setanta, tot aportant-hi una mirada moderna i desacomplexada. La ironia actua com a vehicle per abordar temes com les reivindicacions de gènere, la precarietat laboral i vital i les contradiccions d’una generació jove que lluita per un futur amb veu pròpia.
Amb un directe potent i una estètica cuidada, Koré combina actitud i discurs per connectar amb el públic des de l’emoció i la crítica, obrint nous camins dins el pop-rock alternatiu català.
