La Diada de Sant Boi, un símbol d'identitat col·lectiva
Aquest Onze de Setembre, Sant Boi ha tornat a situar-se a l'epicentre de la vida institucional de Catalunya amb motiu de la celebració de la Diada.
La ciutat ha acollit la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, a l'església parroquial de sant Baldiri.
L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha estat l'amfitriona d'un acte que han encapçalat també el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu; el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, i tres conselleres del Govern de la Generalitat de Catalunya: Alícia Romero (Economia i Finances), Esther Niubó (Educació i Formació Professional) i Núria Parlon (Interior i Seguretat Pública).
Lluïsa Moret: "Des de Sant Boi volem compartir amb tothom l'esperit plural i integrador de la històrica Diada de 1976"
Sant Boi, orgull i referent
A la seva intervenció al final de l'ofrena floral, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat l'orgull que representa per als santboians i les santboianes acollir un any més aquest acte, que fa de la ciutat "referent institucional i símbol de la identitat col·lectiva del país".
Lluïsa Moret ha recordat la històrica Diada celebrada a Sant Boi l'any 1976 i ha expressat "la voluntat dels santboians i les santboianes de compartir amb tothom l'esperit plural i integrador d'aquella Diada, per treballar plegats i plegades a favor d'una Catalunya pròspera i justa".
L'acte també ha comptat amb la presència de representants de la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, els trenta ajuntaments del Baix Llobregat, grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, partits polítics, sindicats, organitzacions empresarials i entitats ciutadanes de Catalunya, el Baix Llobregat i Sant Boi.
52 entitats dels diferents barris de la ciutat han participat enguany a l'ofrena
Desenvolupament de l'acte
L’acte oficial ha començat al voltant de les 10 hores a la plaça de Mossèn Jaume Oliveras, davant l’església de sant Baldiri amb el Ball de l'Àliga del bestiari protocol·lari de la ciutat, que ha donat pas a la interpretació del 'Cant de la senyera' i la hissada de la bandera catalana per part de l’Orquestra de Cambra A Quatre Cordes i les corals Renaixença i Pedres Blanques i Ressò.
En aquesta ocasió ha estat la Unión Extremeña de Sant Boi l'entitat que ha lliurat la senyera a les autoritats, amb motiu de la celebració del seu 65è aniversari.
A continuació s'ha iniciat l'ofrena floral. Després de la interpretació del cant de 'Els Segadors' hi ha hagut una ballada de gegants a l'exterior de l'església. La Cobla Sabadell ha tancat la commemoració amb sardanes a la plaça de l'Ajuntament.