Espai de formació per a famílies curs 24-25 tercer trimestre
Continuem amb l’habitual cicle de xerrades adreçades a famílies en el que s’ofereix un conjunt d'activitats que donen suport a l’orientació, a l’assessorament i facilita informació sobre algunes qüestions que tenen a veure amb el desenvolupament personal dels infants i adolescents i que poden millorar la interrelació a la família.
En aquesta edició, el programa s’ha elaborat en coordinació amb diferents serveis municipals amb l'objectiu d’oferir activitats més diverses i que permetin incloure famílies amb fills i filles de diferents edats
L’assistència a les xerrades és gratuïta però les places estan limitades i per aquest motiu es recomana fer una inscripció prèvia a través del web municipal.
S’ofereix servei d'acollida gratuït que cal indicar al mateix tràmit d’inscripció.
PROGRAMA 3R TRIMESTRE
L'assetjament. Eines i estratègies per evitar l'assetjament i per actuar quan apareix (6 - 12 anys)
- Què és l’assetjament escolar? Com el puc arribar a identificar? I com puc saber si el meu fill o filla el pateix o el provoca? En aquestes xerrades explicarem bé els diferents aspectes relacionats amb l’assetjament escolar, com identificar-lo en els nostres fills i filles, i sobretot, eines per fer-hi front.
- A càrrec de Actúa RSCorporativa, SLU
- Dijous 24 d’abril de 17 a 19h
- Escola Ciurana
Villans cibernètics- Taller de Ciberseguretat i Ciberassetjament (10 -16 anys)
- Taller enfocat a tres temes principals. Robatori de dades: com protegir dades personals i comptes a la xarxa. Ciberbullying: com identificar-lo, actuar-hi, i prevenir-lo. Fake news: bones pràctiques per identificar-les, prevenir-les i conseqüències de compartir-les.
- A càrrec d eSomosF5
- Dimecres 7 de maig de 17:30 a 19:30
- Equipament Municipal L’Olivera
L'assetjament. Eines i estratègies per evitar l'assetjament i per actuar quan apareix (12 - 16 anys)
- Quin és el nostre paper com a famílies en relació als adolescents que viuen situacions des del dolor i el patiment? Com podem ajudar-los?
- On comença l’agressivitat, quan acaba la violència , com podem transformar-la en valor i tendresa?
- I si donem les eines i els recursos per afrontar amb valor situacions violentes? Ensenyem on trobar-los i com utilitzar-les.El conflicte és sempre una oportunitat d’aprenentatge. Quan l’entenem podem resoldre ́l per avançar en la vida amb confiança.
- A càrrec de Teatre del buit.
- Dimarts 13 de maig de 17h a 19h
- Institut Rubio i Ors
Ens fem grans! (adreçat a famílies amb infants amb diversitat funcional)
- Els nostres fills i filles creixen, i amb ells, els seus desafiaments i necessitats. Com podem acompanyar-los en aquest camí cap a l’autonomia sense viure-ho amb angoixa? En aquesta xerrada parlarem sobre la importància de deixar espai perquè aprenguin a ser independents, gestionant la nostra pròpia inquietud i confiant en el seu procés de creixement. Un espai de reflexió i eines pràctiques per viure aquesta etapa amb calma i seguretat. T’hi esperem!
- A càrrec de TEADIR
- Divendres 16 de maig de 15 a 16:30
- Escola Ciutat Cooperativa.
Criança en pau (0-3 anys)
- Espai per a dones i mares on es podran revisar els patrons de criança d’una mateixa, compartir coneixements sobre els infants des de l’amor i descobrir maneres d’acompanyar-los per tal de construir vincles saludables en coherència amb els valors de cada una.
- A càrrec d’Elisenda Pascual
- Dies 27 i 30 de maig de 17:30 a 19h
- Equipament Municipal L’Olivera
Educació i comunicació (0-6 anys)
- Us convidem a participar en la nostra activitat d’Educació i Comunicació per a infants de 0 a 6 anys, un espai pensat per estimular la creativitat i el desenvolupament integral dels més petits. A través del joc, la comunicació i el vincle, aprendrem a fomentar les seves habilitats socials i comunicatives, afavorint un creixement sa i ple de curiositat. Aquesta és una oportunitat única per compartir moments especials amb els vostres fills i filles en un entorn proper i de confiança.
- A càrrec de REIR
- Dimarts 3 de juny de 17h a 19h
- Escola Parellada