Microcredencial universitària per promoure la inclusió digital
L'Ajuntament i el Campus Docent Sant Joan de Déu han iniciat una formació pionera que té com a objectiu capacitar personal d'atenció al públic per acompanyar la ciutadania en l'ús dels serveis digitals.
Amb el títol de Mentoria Digital Social, la iniciativa referma l'aposta de Sant Boi per les microcredencials universitàries com a fórmula per donar resposta a reptes emergents de l'economia i la societat.
'Mentoria Digital Social' té com a objectiu reduir la bretxa digital i garantir que la transformació digital no deixi ningú enrere
En aquesta primera edició hi participen quinze persones. La formació s'ha ofert principalment a treballadors i treballadores de l'Ajuntament i d'altres administracions públiques que fan tasques d'atenció al públic. La figura de la mentoria digital, però, pot ser aplicada a múltiples sectors.
La formació consta de 75 hores (equivalents a 3 crèdits universitaris) i es fa en format híbrid, combinant sessions presencials i en línia.
Les persones participants hi milloraran les seves competències digitals i habilitats comunicatives per esdevenir mentors o mentores i professionalitzar les tasques d'acompanyament digital.
En definitiva, es tracta de reduir la bretxa digital i garantir que la transformació digital no deixi ningú enrere.
El projecte és fruit d'una aliança entre l'Ajuntament i el Campus Docent Sant Joan de Déu
L'Ajuntament va presentar el projecte Mentoria Digital Social a l'Smart City World Congress el passat 6 de novembre.
Microcredencials universitàries
Amb aquest projecte, Sant Boi estén a un nou àmbit la seva aposta per la formació amb microcrèdits universitaris.
Sant Boi referma el seu compromís amb aquesta nova fórmula formativa
Després d'una primera experiència exitosa en l'àmbit de la logística, ara arriba el torn d'oferir microcrèdits universitaris en l'àmbit de la dinamització digital.
Mentrestant, es treballa per configurar també una oferta específica per al sector de la mobilitat sostenible.