Sant Boi alimenta la salut: Producte de proximitat i temporada
Prop de 1.060 persones han participat en activitats que promouen el consum de producte de proximitat i temporada.
Sant Boi alimenta la salut és un projecte impulsat per l’Ajuntament com a pla d’acció per enfortir el sector agrari, afavorir l'activitat de la pagesia local i apropar els aliments frescos, sans i sostenibles a tothom.
El projecte va començar amb accions de suport a la pagesia local: la promoció de l’agrobotiga de la Cooperativa Agrària Santboiana, les parades a diferents activitats esportives i culturals i la creació d’un catàleg de pagesia del nostre municipi.
Foment del consum del producte de proximitat i temporada
Durant el primer trimestre de l’any s’han desenvolupat activitats adreçades a les escoles i a la ciutadania per promocionar una alimentació saludable i sostenible.
Visites de les escoles als mercats
Prop de 200 alumnes de diferents escoles públiques santboianes han visitat els mercats municipals al llarg del mes de març.
Durant les visites han après d’on venen els aliments, la diferència entre comprar en un mercat i en un supermercat, han descobert el concepte de quilòmetre zero i què són els productes de temporada.
Carxokids
Més de 500 infants han participat en els tallers creatius i educatius per descobrir el món de la carxofa.
Durant els caps de setmana del 8 al 30 de març, en el marc del Mes de la Carxofa, els nens i nenes han gaudit d’activitats com l’estampació de samarretes, la plantació de llavors de carxofera i la creació de calendaris de cultius.
Espigolades per la lluita contra el malbaratament alimentari
80 alumnes d’instituts públics han participat en les espigolades de taronges dels arbres dels carrers amb les que s’han elaborat 1.500 pots de melmelada de taronja amarga, la meitat dels pots s’han destinat a famílies que es troben en situació de risc d’exclusió social, a través de la Botiga d’Aliments Solidària.
L’altra meitat s’utilitza en activitats de sensibilització per conscienciar sobre el malbaratament alimentari i fomentar hàbits de consum més responsables i sostenibles.
Activitats saludables amb Esplai Eixida
Des del mes de març cinc grups de l’Esplai Eixida, amb infants dels 4 als 11 anys, han gaudit d’activitats dirigides pensades per promoure hàbits alimentaris sans i sostenibles.
Tallers d’alimentació sostenible oberts a la ciutadania
Al voltant de 400 persones van gaudir de les activitats diverses que es van organitzar amb motiu del Dia Mundial de la Salut, celebrat l’11 d’abril.
Adreçades a les famílies amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància d’una bona alimentació i la seva relació directa amb la salut. Van poder trobar propostes com tallers, showcooking de cuina de proximitat i activitats lúdiques i esportives organitzades conjuntament amb la Gasol Foundation i entitats de salut de Sant Boi.
A més per participar, entraven en un sorteig de cistella de productes saludables i fresc del Parc Agrari.
El projecte continuarà durant tot l’any amb accions i activitats previstes com la Campanya amb les botigues de barri que començarà al mes de maig i que oferirà regals a través de sorteigs per compres de producte local.
Aquesta iniciativa forma part del programa impulsat per l’Àrea de Ciutat Sostenible i Saludable de l’Ajuntament de Sant Boi a la masia del parc.
