Processos i espais de participació

Taller participatiu
Actuació pressupost participatiu: Intervencions artístiques al Nucli Antic

Procés participatiu

El procés participatiu consisteix a oferir a totes les persones l'oportunitat de participar activament en qüestions que afecten les seves vides i la seva comunitat. L'objectiu principal és assegurar que les opinions de tothom comptin a l'hora de prendre decisions, fet que contribueix a elaborar polítiques més justes i eficaces. 

Aquest procés inclou diverses etapes com identificar temes importants, recopilar informació, compartir idees, debatre, prendre decisions i dur a terme accions. Es pot fer de moltes maneres, com ara en reunions, enquestes o consultes ciutadanes.

Consells i espais de participació

Els consells són espais de trobada estable i regulats que es creen per a facilitar i promoure la vostra implicació activa en la presa de decisions i en la gestió d'assumptes públics. 

Serveixen com a canals formals perquè la ciutadania expressi les seves opinions, proposi idees i col·labori en l'elaboració i avaluació de polítiques, programes o projectes. 

La creació d'aquests òrgans busca enfortir la participació ciutadana i garantir que les decisions públiques reflecteixin de manera més precisa les necessitats i desitjos de la comunitat. 

Altres espais de diàleg i participació

També es poden fomentar altres espais de debat, de diàleg, de col·laboració i de consens entre l'Ajuntament i persones, entitats i institucions interessades en els diversos sectors de l'actuació municipal. Aquests espais es fonamenten en la participació i la implicació activa de les persones que hi participen.