Nova exposició: ‘Anada i trastornada’
Una nova exposició arriba al CCCA de la mà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona amb qui, com fa un temps, enceten amb nosaltres el nou any. Aquesta vegada ho fem amb la següent premissa:
Una defensa acadèmica d’un Treball Final, al mes de juny, sol culminar els estudis de Grau en Belles Arts. Després d’un semestre de feina, amb el seguiment d’una tutoria, l’estudiant instal·la a la facultat, en un espai i temps determinats, la seva obra amb tota formalitat. Són moments intensos, els nervis es palpen en l’ambient. L’estudiant presenta i explica una història, la de la seva peça. Un tribunal observa, escolta i argumenta; li fa preguntes, contrasta, i després es retira a valorar. Aplaudiments, però cal afanyar-se a desmuntar…!
Després d’un semestre de feina, amb el seguiment d’una tutoria, l’estudiant instal·la a la facultat la seva obra amb tota formalitat. Són moments intensos, els nervis es palpen a l’ambient, l’estudiant presenta i explica una història, la de la seva peça. Un tribunal observa, escolta i argumenta; li fa preguntes, contrasta, i després es retira a valorar. Aplaudiments, però cal afanyar-se a desmuntar…! Mesos després, l’estudiant graduat, artista novell, ja no és el mateix: ha tancat una etapa i n’ha encetat d’altres. Canvien les realitats laborals i personals, es comença a caminar de forma independent. I d’aquell projecte a què se li dedicaren tantes hores, què se n’haurà fet?
«Anada i trastornada» recull obres d’artistes novells de la línia E1 del Grau de Belles Arts UB graduats en el 21-22. El pas del temps i el canvi de condició permeten convertir les peces dels seus Treballs Finals de Grau en objecte de reflexió: conservant, traient, afegint, adaptant, complementant o trastornant. L’espai expositiu, col·lectiu i ja no acadèmic, permet dialogar i apropar-se als públics, ciutadania de proximitat. S’obren espais per establir nexes també amb estudiants actuals, per mostrar i apropar formes, llenguatges i estratègies de treball.
Els artistes d’aquesta edició són: Ana Sebastià Lorente, Cloe Pérez Muñoz, Daniel Gómez Martín, Genona Sales i Garcia, Helena Pons Sans, María Fernández Treviño, Martiño Lorenzo García i Simina Alexandra Crisan; i comptem també amb accions de cocreació d’estudiants i professorat del Grau en Belles Arts UB.
Comissariat: Joan Miquel Porquer Rigo, Rafael Romero Pineda, Jaume Ros
Vallverdú. Direcció artística: Joanjo Esteban, Manuel Morales Espinosa, Andrea Martínez Arroyo,
Eulàlia Grau Costa (gestió cultural), Laia Moretó Alvarado (registre d’imatge). Amb la col·laboració del Grup d’Innovació Docent Consolidat ATESI (Art, Territori, Estratègia docent, Sostenibilitat i Intervenció social, GINDOC-UB/162), Grup ApS(UB) – Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Grup d’Innovació Docent MIMA (Memòria i Matèria Artística, GINDO-UB/188), i Equip Deganal de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.