Valentina (Masterchef Junior) rebrà la Carxofa d'Or de Sant Boi

Valentina Salazar, la santboiana de 10 anys que ha guanyat MasterChef Junior 11, rebrà la Carxofa d'Or de Sant Boi el diumenge 30 de març a la Carxofada.
La tradicional activitat popular clourà la programació del Mes de la Carxofa de Sant Boi, que avui s'ha presentat als mitjans de comunicació.

Lluïsa Moret: “És una noia valenta, que simbolitza el talent local”
"La Valentina", ha dit l'alcaldessa,"és una noia valenta, que simbolitza el talent local" i que connecta la Carxofada "amb les noves generacions de santboianes i santboians". La jove santboiana és la protagonista del cartell d'aquesta edició.
Sant Boi i la carxofa
Lluïsa Moret ha recordat que la Carxofada és "la gran festa popular d'un producte que és identitat local i orgull de la ciutat". Sant Boi és amb diferència el municipi amb més hectàrees de terreny al Parc Agrari del Baix Llobregat.

L'alcaldessa ha destacat aquests valors del nostre Mes de la Carxofa:
- Arrels pageses
- Producte local
- Gastronomia de proximitat
- Alimentació saludable
- Cultura popular
La Carxofada
La Carxofada Gastronòmica i Popular es farà el diumenge 30 de març a la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova.
L'activitat principal serà un menú gastronòmic dissenyat i preparat per restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi.
El menú se servirà en quatre torns (13, 13.30, 14 i 14.30 hores). Hi ha previstes 9.000 racions (1.800 menús) i per cuinar-los caldran 1.800 kg de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana.
Enguany els plats seran:
- Parmentier de carxofa amb pisto
- Caneló de pollastre amb carxofa, beixamel de calçot i pols de romesco
- Butifarra de carxofa amb porc duroc i pa amb tomàquet i ceba
- Carxofa a la brasa
- Fideuà
- Postre: caramel salat amb pa de pessic de carxofa
Valentina Salazar, la guanyadora de Masterchef Junior, oferirà durant la jornada un ‘showcooking’ juntament amb el xef local Toni Romero. A més, és l'autora de la pols de romesco que se servirà amb els canelons.

Tiquets (pròximament)
Per Internet :
Presencialment:
- Can Massallera
- Cal Ninyo
- Restaurant Cal Vitus
El Mes de la Carxofa
Durant tot el mes de març estan previstes moltes propostes:
- CarxoMenú: menús i plats carxofers a 10 restaurants
- CarxoTapa: tapes de carxofa, passaport carxofer i votació de la millor tapa
- CarxoKids: a la Cooperativa Agrària i, com a novetat, a la pl. Repúblicca
- CarxoSound: concerts musicals+cervesa de carxofa o préssec
- Més informació
Ruta d'art a l'aire lliure
Una novetat interessant: la primera ruta ‘Artichoke’ és una exposició d'art a l'aire lliure a l'eix comercial (pl. Catalunya-Lluís Pascual Roca), vinculada al mes de la carxofa
Concurs de truites de carxofa
Una altra novetat és el I Concurs de Truites de Carxofa, al Mercat de la Muntanyeta (28 de març, 18 hores).
- Inscripcions: de l’1 al 26 de març a les parades del mercat o a lamuntanyetamercat@gmail.com.
Qui organitza?
- Ajuntament de Sant Boi
- Degusta Sant Boi
- Cooperativa Agrària Santboiana
- Associació de Comerciants de Sant Boi

Qui col·labora?
- Col·lectiu Artichoke d'Artistes Plàstiques
- Col·lectiu Triavins
L'any passat més de 5.000 persones van participar a la Carxofada de Sant Boi
Les xifres (2024)
Carxofada
- Més de 5.000 persones assistents
- 1.700 kg de carxofes usats per cuinar el dinar degustació
- 8.000 racions servides al dinar degustació
- 37% de persones de fora de Sant Boi participants al dinar
- Nota mitjana atorgada al dinar: 8,7 sobre 10
Mes de la Carxofa
- CarxoTapa: 3.000 tapes servides
- CarxoMenú: 11 restaurants participants
- CarxoKids: 270 infants assistents
- CarxoSound: 300 persones assistents
- 3.000 kg de carxofes venudes per la Cooperativa Agrària Santboiana
