Sant Boi alimenta la salut

Agricultura i consum de proximitat per a una alimentació i un territori saludable i sostenible.png

Sant Boi ha preservat al llarg del temps les seves arrels agràries. Avui, compta amb una potent activitat agrícola que es desenvolupa en el 40% de la superfície total del municipi. Es tracta d'una de les extensions d'horta més productives del país.

Per reconnectar a la ciutadania amb les nostres arrels agràries i l'alimentació de proximitat i temporada, l'Ajuntament impulsa el projecte Sant Boi Alimenta la Salut. Aquesta iniciativa dona suport a la pagesia local i apropa els aliments frescos, sans i sostenibles a l'abast de tothom, amb diferents actuacions que s’integren dins del Pla Estratègic d'Agricultura Sostenible 2030 municipal.

Actuacions de Sant Boi Alimenta la Salut

Foment del consum del producte de proximitat i temporada 

  • Programa d'activitats educatives i de sensibilització adreçades a infants i joves
  • Espigolades per la lluita contra el malbaratament alimentari 
  • Tallers d’alimentació sostenible oberts a la ciutadania
  • Calendari de producte fresc (PDF)

 

Producte fresc a l'abast de tothom

  • Campanya d'impuls del producte local a les botigues de barri amb sorteigs i promocions
  • Prova pilot de grups de consum per comprar directament a la pagesia
  • Mercat de pagès itinerant i tallers d’alimentació sostenible als esdeveniments culturals i esportius
  • Foment del producte de proximitat i temporada als menjadors escolars

Suport a la pagesia 

Per enfortir el sector, afavorir l'activitat de la pagesia local i apropar la producció d'aliments frescos, sans i sostenibles a la ciutadania. 

  • Promoció de la carxofa de Sant Boi

El projecte és finançat l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Programa per al Foment de l'Alimentació Sostenible. 

Àrea Metropolitana de Barcelona